Detall de l'activitat extraacadèmica

Actualització en el maneig del pacient traumàtic hospitalari
Quan: Dimecres 20 de març de 2019 | 8:30h | Sala d’Actes Hospital Sant Joan de Déu de Manresa
Hora inici: 08:30
On: Sala d’Actes Hospital Sant Joan de Déu de Manresa

PRESENTACIÓ:

La Jornada d’Actualització en el maneig del pacient traumàtic hospitalari neix de la necessitat de parlar dels pacients traumàtics que rebem els hospitals ubicats fora de la ciutat de Barcelona.

En general, aquests pacients són de prioritat 2, però en funció de les necessitats poden ser de prioritat 0 o 1.

Volem fer una jornada dedicada als hospitals comarcals i de referència territorial on puguem parlar de com tractar aquests pacients, potencialment greus, des del punt de vista de les últimes novetats aplicables al nostre medi. I volem fer-ho des de diferents punts de vista, des d’urgències fins a la UCI passant, per cirurgia, traumatologia, radiologia, pediatria o geriatria.

Des de la Fundació Althaia, proposem una jornada dedicada al pacient traumàtic amb actualitzacions orientades a discutir situacions quotidianes com el TCE, l’analgèsia, la valoració terciària o el paper de la radio-logia. També volem abordar aspectes nous com la transfusió massiva en pediatria i la valoració integral del pacient traumàtic ancià.

Per tal de fer la jornada amena i constructiva, a més de la part teòrica,proposem tallers eminentment pràctics que complementaran el vessant més teòric. Així gaudirem aprenent noves tècniques, sempre des del vessant d’un hospital d’atenció no especialitzada.

Tot i que la jornada es dirigeix, principalment als professionals dels hospitals comarcals o de referència territorial, també està pensada per als professionals de l’atenció primària, residents o qualsevol sanitari interessat al pacient PPT.